Ohjaaja: Renny Harlin

Valmistusvuosi: 1990

Juoni

Etsivä John McClane odottaa vaimoaan Washingtonin Dullesin lentokentällä jouluaattoiltana, kun joukko terroristeja ottaa haltuunsa lennonvalvontajärjestelmän. Laskeutumista yrittävät koneet ovat tuhoon tuomittuja.

Lumimyrsky iskee vielä kentälle ja kentän yläpuolella lentävissä koneissa on tuhansia ihmisiä panttivankeina, kuten John McClanen vaimo. McClane joutuu pakostakin jahtaamaan taas terroristeja. Terroristit ovat vapauttamassa pidätettyä kenraalia Esperanzaa, jota ollaan tuomassa Yhdysvaltoihin tuomittavaksi ja heidän suunnitelmansa on pirullinen, tehokas ja aukoton, mutta terroristit eivät ottaneet huomioon John McClanea!

 

Arvosteluni ★ ★ ★ ★ ★

Pakko myöntää ettei oo mikään paska leffa. Aika hyvä tarkemmin sanottuna. Mikä tekee tästä leffasta hyvän on toiminta, huumori ja ennen kaikkee paras näyttelijä Bruce Willis, joka näyttelee pääosassa etsivää John McClanea. Myös jännitys on yksi niistä joka tekee tästä leffasta hyvän, ja monista muista toimintaleffoista. Ilman jännitystä ne eivät olisi edes "toimintaleffoja." Ja koska mä oon toiminnan ystävä, odotan että katsomissani toimintaleffoissa on sitä toimintaa ja jännitystä, kuten odotin tästäki. Ja tässä oli kumpaakin! Very good! Mutta tässä oliki vaan yksi pettymys; Terroristit. Petyin karvaasti kun terroreilla ei ollut minkäänlaisia maskeja päässä että ne näyttäisivät enemmän terroristeilta. Mut kyl ne tunnisti heti terroristeiksi.. Ois vaa ollut vähän jännempää jos ois ollut vielä maskit. Mutta tässä leffassa teki vaikutuksen sen juonenkäänne, jota en osannu odottaa. Ärsyttävin hahmo oli kyllä se päällikkö Carmine Lorenzo (Dennis Franz), jolla tuntui olevan jotaki etsivää Johnia vastaan kun koko ajan piikitteli tätä. Mutta onneks lopussa se sitte lämpenee etsivälle. Näiden perusteella annan leffalle 5 tähtee. Ja kyllä suosittelen kaikille toiminnan ystäville tätä leffaa ja myös niille jotka kaipaa jännitystä!